Liana.Wan.Husna's Fotopages

By: yana wan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Friday, 16-Jan-2009 09:02 Email | Share | | Bookmark
Penutupan Foto Pages Husna

Salam,
Dengan rasminya FP ini telah berpindah ke rumah baru yang dinamakan blogspot.
Para pengunjung blog ini, sila berkunjung ke rumah kami yang tak seberapa itu....

Http://ummihusna.blogspot.com


Ini pula Blog perniagaan kami :

http://manjakusayangcollection.blogspot.com/

Salam sehingga jumpa kembali...


Saturday, 3-Jan-2009 04:41 Email | Share | | Bookmark
Rumah Baru

Salam semua...
Lama sungguh tak update...
Sebenarnya malas nak uplod gambo kat photobucket.
Lambat...
Sekarang ni memang tengah buzy bebenor...
Tak cukup tangan rasanya...
Apapun ni alamat rumah baru saya...
Tp, banyak yg tak siap lagi ye...

http://ummihusna.blogspot.com

Jumpa di sana....



Wednesday, 8-Oct-2008 04:21 Email | Share | | Bookmark
Husna dan 1st Raya.....

Salam....

Rindunya...Lama beno tak update.
Sebenarnya banyak sangat nak cerita.
Tentang perkembangan Husna, kehidupan kami sekeluarga dan aktiviti kami...
Tp, waktu terlalu suntuk.
Apapun semoga kawan2 hapi dengan entry kali ni...

Raya tahun ni kami balik Johor...
Awal lagi kami dah balik
Balik Johor 28/9/2008. Awal-awal pagi kami dah pun berangkat.
Ini first time Husna balik Johor selepas berpantang tempohari.
Jauh perjalanan kami... Banyangkan 6 jam perjalanan!
Dalam kereta Husna budak baik...
Dok diam je dalam carseat dia! Tido je memanjang...

Husna paling suka tengok ayam dan kucing. Maklumlah.... Kat umah tak de kucing...
Pelik agaknya Husna tengok... Apalah binatang ni agaknya...
Tak sempat ummi nak ambil gambo...
Buzy memanjang ummi Husna ni....

Tok Husna (ayah kimm) berniaga di pasar Ramadhan...
Mak oi...Ramainya orang kali ni...
Pulak tu...ada je yg menegur Husna...

Satu perkara yg aku tak lupa, aku jumpa kembalik kawanku...
Hampir 10 tahun tak jumpa... Sekali jumpa anak dia dah 5 tahun.
Dia pula...terjekut giler aku!
Dulu kat sekolah Rokiah ni, atlit sekolah... So, korang
bolehlah bayangkan cam mana badan dia kan?
Sekarang ni... dia bertambah sihat sampai aku tak kenal lagi dia!
Nasib baik di ada teger aku....


1 Syawal...kami ni, kami tak pergi ke mana2. Maklumlah...
adik beradik aku semuanya balik. So...memang meriah sket.... Malam raya...Main mercun lagi...
Husna punya suka, sampai tercari-cari dia...


Mak dah ayah....


Bergambar sekeluarga


Mak dan abah bersama cucu-cucunya...


Akak sekeluarga dan mak serta abah


Kami sekeluarga dan mak serta abah




Anak Ayah



Sebenarnya pagi raya tu ada marhaban. Marhaban ni dah menjadi kebiasaan penduduk Johor.
Negeri lain tak pasti lah pulak!
Pulak tu, tahun ni rumahku rumah yg first selepas solat raya...
Mak ai...Tak cukup tangan nak melayan...
Mana nak layan Husna lagi...
Huis...Ramainya...
Dah ramai-ramai ni... wat lah cukur rambut Husna...
Sebenarnya, tak delah cukur banyak mana pun...
Tp, sekarang suka2 je... Hehehe....





Muka budak ngantuk nak tido....


Kami balik semula ke KL pada 2 hari raya...
Bertolak ke KL dalam pukul 2.00
Husna pula mengamuk dalam kereta...
Sebenarnya dia nak mengantuk sangat...Tu yang mengamuk sakan dia!
Disebabkan masalah cuaca...kami lewat sampai ke air keroh...
Sampai air keroh dalam kol 6.30ptg. Beli dan tapau je...
Dalam kol 7.00 mula bergerak menuju ke KL...TAPI...
Sebuah Honda CRV telah terlanggar serpihan kayu dan kayu itu telah terlanggar oleh tayar kereta kami...
Pada mulanya, ingat tak ada apa2. Ayah Husna ingat, balancing tayar yg rosak...
Rupa-rupanya tayr kereta terkoyak disebabkan terlangarnya kayu tersebut!
Maklumlah...kami memang tak de experiance... So...punyalah takut...
Siap baik Husna ok je...
Dah leh benti tepi hutan, waktu marghrib pula tu!
Dalam kepala terbayang cite kasihku serulah...huis...takut betul...
Dalam 45 selepas tu...dah ok dan gerak lah kami...
Alhamdulillah...segalanya lancar.

Muka Budak tak de perasaan... Dah penat berjalan kot....
Pertama kali berjalan2 berdua dengan Husna.
Ayah Husna pergi betulkan tayar kereta.
Kami berdua jalan-jalan kat IKANO...
Dalam kepala dah teringan BO..hehehe...Baju........





Apa yang kami dapat di BO?





Hari Ahad bersamaan 4 Syawal...
Awal pagi kami keluar..dengan niat balik awal nanti...
Buka gi mana pun...
Gi Midvalley je...
Window shopping... Cuci-cuci mata...












Ini yg kami dapat di Jusco...
Konongnya nak beli dengan voucer...
Ummi Husna ada lebih 100 voucer dr Jusco...
Tp, boleh terlupa! Boleh terus bayar cash je...
Hahaha... Tak tahu ler bila lah nak guna voucer tu!
Sib baik tak de expiry date!




Hari Isnin, ummi Husna masih bercuti.
Coz, TASKA Husna hanya mula beroperasa pada 7/10/2008
Seperti yg pernah aku cakap sebelum ni...
Husna ni anak ayah!
So..bila ayah dia gi kerje....
inilah jadinya!!!!!









Puas ummi dia pujuk..tak moh juga...
Adalah ok setengah jam...pastu nangis balik!!!!
Beri makan biskut pun sambil menangis...
Tp, makan gak!!
Alai hai Husna...Husna...
Seharian dia buli ummi dia....
Ayah dia balik je... Baiknya anak ayah.....


Wednesday, 24-Sep-2008 01:29 Email | Share | | Bookmark
Husna Oh Husna.....

Quote:
6 Bulan sudah berlalu.... Cepat benar masa meninggalkan diriku... Rupanya anakku sudah masuk 6 bulan.... Sy benar2 hapi dengan kehadiran Husna... Memanglah...Husna banyak ragam. Tp, sejak berusia 3 bulan Husna budak yg baik sangat... Ragam sikit2 biasalah... hehehe....


[size=9]Sekarang ni Husna semakin lasak... Kalau mandi...mak oi... Dah tak boleh mandi dalam bilik air... Coz, tak kuat nak pegang sorang. Kadang2 siap meniarap dalam besen tu! Mak!!!! manaklah ummi kuat pegang Husna... Siap mandi je...mesti tunjuk muka puas dia tu![/size]







Masa awal puasa hari Husna balik Ipoh... Lama gak dok bermalam kat Ipoh. Tak pergi mana pun... Just berbuka pose dengan keluarga mertua...



Husna sekarang kuat gelak... Cakap sikit dah tersengeh-sengeh...
Dulu susah nak senyum...
Sekarang ni...rindu betul kalau tak nampak senyum dia...





Riuh satu rumah kalau dia menjerit... Pandai jeles tau Husna ni...
Kalau ayah dia kacau ummi dia... Dia tengok je...
Agaknya dia rasa tak de orang nak layan dia kot...





Sekarang ni dah terro naik walker dia! Dah boleh ke kiri, ke kanan, ke belakang, ke depan... Husna...Husna....
Satu rumah dia pusing...
Paling dia suka main kat kain ummi dia.. Dah ler rumah kecil! Kena sidai kain dalam rumah...
Kat situ ler dia suka main... Satu-satu baju yg ummi dia dah basuh dia ambil... Pastu
masuk dalam mulut... Ala hai anak ummi....


Dah dua bulan lebih Husna batuk... Boleh dikatakan tiap 2 minggu mesti gi klinik jumpa pead. Samapi pead tu dah kenal beno dengan Husna. Kalau tak ke Az-Zahrah, kami hanto Husna Ke Kampung Baru Medical Centre atau nama baru Al-Islam Specialis Hospital. Last sekali doktor Khairul cadangkan guna healer. Tengoklah ubat yg Husna kena ambil setiap hari! Dah ler anak dara ni susah makan ubat....





Selamat sebulan lebih ummi Husna mengumpul baju raya Husna... Hehehe... Bukan apa geram tengok baju baby ni...
Ini sebahagian baju Husna... Ada lagi. Tp, nantilah... Tunggu...




Kepada semua kawan-kawan, saya ucapkan selamat hari raya... Semoga selamat balik ke kampung... InsyaAllah, Husna akan beraya di Johor tahun ni. Hari Raya ke-3, selepas ayah Husna balik kerja, kami akan beraya pulak di Ipoh...
Sy minta maaf kepada kawan-kawan. Mana lah tahu ada yg terasa hati...
Semoga persahabatan yg terjalin terus mekar mewangi...
Walaupun hanya di alam maya...hehehe

Love u all semua...


Wednesday, 3-Sep-2008 01:47 Email | Share | | Bookmark
Lamanya....

Salam...
Lama dah tak update FP ni...
Banyak perkara sebenarnya saya nak ceritakan...
Tp, masa sekarang ni... tak mencukupilah...
Terlalu buzy dengan kerje-kerje kat office ni...
Pastu kat rumah pulak tak de air... Huhuhu...
memang tak selesa...

Sekarang ni Husna dah masuk 5 bulan setengah...
Just copy dari PCM je...

Quote:
Sekarang ni Husna dalam perhatian kimm.
Kimm tengok dia dah mula nak duduk @ merangkak.
Dah angkat badan, tangan, punggung dan kaki.
Dah 2 malam tak moh tido. Tengah mabuk nak main je...
Sikit-sikit buat aksi seperti nak merangkak atau duduk...
Kalau letak dalam walker, paling laju gerak ke belakang.
Kalau gerak ke depan lambat sket.
Sekarang pun Husna dah mula ajak orang bercakap dengan dia...
Asyid membebel je... Tah apa lah yg anak ku itu cakap.
Satu lagi...kadang-kadang cam terdengar dia sebut ayah.
Kalao betul...memang anak ayah!
Satu lagi...tangan dia... Sekarang suka pukul orang...
Sakit o...kalo dia pukul...
Dah kenal orang... Petang bila ambil dr taska...
kalo ulur tangan kadang-kadang tak moh ikut! Wa...anak ku...
Rambut dah panjang. Sampai nak masuk mata dan telinga...
kenalah ikat...












Ini aksi Husna di dalm carseat dia!



Gambo Husna tengah tido...
Jangan tertipu dengan mata dia!
Kadang-kadang bila Husna tido mata dia terbuka!
Siap biji mata hitam tu boleh ke kiri dan ke kanan....
Hehehe...Ikut sape lagi...Ikot ummi dia lah...



Ini Husna dengan ummi...
Dah tak de keje agaknya...
Bila Husna bangun je dari tido...
Ummi dia sibuk ambil gambo...
Dah muka cam tak maya je...



Hari Isnin..Husna meragam je... Pegang badan dia rasa cam panas je...
Cek tak demam. Asyid moody je...
Pagi Selasa dalam pukul 6.00 tu suhu badan cuma 37.7...
Dalam pukul 8 pagi dah normal...dan dah boleh gelak-gelak...
Kalo tak nak berendoi je...
Husna sekarang ni dah bertambah sensitif...
Tak boleh cakap kuat sket...pasti menangis...



Muka orang demam...



Pukul 8.00 pagi.... Dah boleh gelak dan main...





Ini pula barang-barang baru untuk Husna...
Buat stok pakaian raya...





Quote:
Semoga anakku ini akan menjadi anak yg solehah...bijak...aktif...

Quote:
Mama Tisya - Meh lah gigit...Ummi Husna garang tau!
Ummi Alya Husna - Wa...bergaya sungguh anak dara di sana...Jeles ni! Tunggu Husna sina dapat kaki.
Mummy Lana - Meh lah geget. Nanti ummi Husna bo gigit Lana pula
djazzxp - 18/9/08 ni genab 6 bulan. Tq
Ibu Hadif - Hadif pun montel gak! Boleh geng dengan Husna. Sila lah datang umah...
Anies - Tak tau lah.. Cek tak de pun gigi yg nak tumbuh!
Afne - Skrg pun dah pandai jalan depan, belakang, kiri dan kanan. Asyid masuk bilik je... Pastu tak pantai keluar! kha..kha... Ni dah turun dah. Bulan lepas berat dia 8.5. bulan ni 8.1kg...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net